Wie ben ik?

Opvoedcoach

Ik ben Helga Katteler.

Ik ben HBO pedagogiek gaan studeren nadat ik tijdens mijn opleiding voor kraamverzorging opmerkte hoe interessant ik de ontwikkeling van het kind vind en de rol die de opvoeding daarin speelt. Tijdens deze opleiding ontdekte ik wat ik zocht: advies geven aan ouders over de opvoeding en ontwikkeling van hun kind vond ik uitdagend. Daarnaast vind ik het een mooie taak om ouders verder te helpen bij hun opvoedvraag.
Deze opleiding pedagogiek, afstudeerrichting ontwikkelingspedagoog, heb ik met succes afgerond. Ik heb ervaring kunnen opdoen in de opvoedingsondersteuning bij een opvoedbureau in Amsterdam.

Opvoedcoach in Houten, nabij Utrecht.

Ik neem de tijd voor de vragen en verhalen van ouders. Ik kan goed luisteren en ga zorgvuldig te werk. Daarbij ga ik uit van het standpunt dat de ouder de deskundige is over zijn/haar kind. Het doel is om ouders waar gewenst vaardigheden aan te leren, waarna zij zelf weer verder kunnen. Ook help ik ouders graag bij relatief ‘eenvoudige’ vragen in de opvoeding, omdat een kleine steun in de rug al veel verschil kan maken in het plezier dat de ouder beleeft aan zijn/haar kind en de opvoeding.

Welkom bij Opvoedwereld!

Positief opvoeden